Selecteer een pagina

Werktijden

Maandag: 10:30 – 18:30 uur
Dinsdag: 13:00 – 21:30 uur
Donderdag 10:30 – 18:30 uur
Vrijdag 10:30 – 18:30 uur

Beschikbaarheid

Op dit moment heb geen plek om nieuwe trajecten te starten. (1-2-2022)

Registraties bij

NVPLVVPAVGP, vereniging EMDR Nederland en stichting EFT Nederland

Big-registratienummers:
29060728116 (psychotherapeut) 9060728125 (GZ-psycholoog)

KvK-nr: 34273768
BTW-ID: NL003044785B90

CRKBO geregistreerd

Telnr: 06-18738261 (berichten alleen via beveiligde app Signal of Siilo)

Katja Pereira

relatietherapie (EFT), gezinstherapie (EFFT) en relatietrainingen

Ik ben Katja Pereira en ik werk al meer dan 20 jaar als psychotherapeut. Ik vind het een prachtig vak. Ik geef vooral relatietherapie, gezinstherapie en aanvullende individuele behandeling als dat in die trajecten nodig blijkt. Ik ben gespecialiseerd in (de behandeling) van complex trauma en dissociatie en de gevolgen die dat kan hebben in relaties in de volwassenheid. Vanuit de Stichting EFT train ik hulpverleners in het kunnen geven van preventieve relatietrainingen.

Als relatietherapeut heb ik me gespecialiseerd in Emotionally Focused Therapy (EFT) en Emotionally Focused Family Therapy (EFFT). Dit is een wetenschappelijk bewezen methode gebaseerd op de hechtingstheorie, onze menselijke behoeftes in intieme relaties en hoe we onbedoeld met onze partner en/of kinderen in negatieve patronen terecht kunnen komen. Dit kan ook veel impact hebben in gezinnen. Om gezinnen met opgroeiende kinderen een steun in de rug te bieden heb ik met collega’s Jaro van der Ende en Barbara Veldt Relatiepraktijken opgericht. Wilt u contact met me opnemen, of zich aanmelden, dan kan dat via de knop op deze pagina ‘naar Relatiepraktijken’. Wij geven relatie- en gezinsbehandelingen, hebben preventieve relatietrainingen voor ouders met jonge kinderen en voor ouders met pubers ontwikkeld en bieden aanvullende individuele  trajecten als dat nodig blijkt. 

Ik ben als psychotherapeut in meerdere therapeutische stromingen opgeleid en zie mezelf als integratief psychotherapeut. In de aanvullende individuele trajecten werk ik graag met schematherapie, EMDR en de lichaamsgerichte methode Sensorimotor Pyschotherapie. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en er blijft in dit vak altijd wel iets te leren. Ik doe daarom veel aan bijscholing.

Speciaal aandachtsgebied
Relatieproblematiek en de evt. impact van (complex) trauma en dissociatie.
Preventieve relatietrainingen voor ‘het gezin’.

Werkwijze
Relatietherapie (EFT/EFFT). Preventieve relatietrainingen voor het gezin (Relatiepraktijken).
Aanvullende Individuele behandeling in gespecialiseerde ggz (voor bijv. traumagerelateerde problematiek).

Geen Contracten
Ik heb sinds 2015 geen contracten meer met zorgverzekeraars heb afgesloten, omdat ik vind dat de bemoeienis van de zorgverzekeraars binnen contracten te groot is geworden om nog kwalitatief hoogwaardige behandeling te bieden. U kunt hier een toelichting lezen en wat dit voor u betekent.

Privacystatement
Klik hier om mijn privacystatement in te zien.

Kwaliteitsstatuut
Klik hier om mijn kwaliteitsstatuut in te zien.